III. Öregpotyka Családi Horgász Majális


Nem félünk a rossz időtől! Hiába mondanak bármit is az időjósok hétvégére, mi biztosak vagyunk benne, hogy meg tudjuk tartani a majálist, és abban is bízunk, hogy sokan eljöttök a tópartra. Sokat dilemmáztunk az igen-nem kérdésen a héten, volt pár pillanat, amikor már majdnem lefújtuk az eseményt – csak az időjárás előjelzések miatt. De belevágunk!

 

 

Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Öregpotyka Családi Horgász Majális, idén május 13-án, vasárnap lesz a napja. Minden évben bővülünk egy kicsit, programokban és résztvevőkben egyaránt. Előbbi a mi dolgunk, utóbbiban Ti, horgásztársak és érdeklődők segíthettek. Gyertek ki minél többen, hiszen remek programok várják a látogatókat. Terveink szerint lehet majd sétakocsikázni és lovagolni, lesz ugrálóvár a gyermekeknek, íjászbemutató, modellező repülők és hajók, bográcsos főzőverseny, reményeink szerint méz-, bor– és pálinkakóstoló. Lesz még quad és jet-ski bemutató, kirakodó vásár, egy horgásztársunk zenét is szolgáltat a tóparton, szinte fel sem lehet sorolni a sok programot.

 

 

Horgászversenyek
Idén a környékbeli horgászegyesületek gyermekversenye közösen lesz megtartva az Élmény-tavon. Várjuk kis barátainkat, gyertek el, hozzátok magatokkal testvéreiteket és szüleiteket, mert sok-sok érdekes vízparti program lesz aznap a gyerekek számára is. Ne feledjétek: a horgászbotokat úszós készséggel és egy horoggal szereljétek; ha egyedül nem megy még a csalizás vagy a horogszabadítás, akkor apu, anyu is segíthet; a halakat életben kell tartani, ezért hozzatok magatokkal halélőt; és ha nincs még gyerekengedélyetek, akkor is horgászhattok nálunk a verseny ideje alatt. Gyülekező a halőrháznál 8:00 órakor, a halfogó verseny után ügyességi vetélkedő is lesz. Az első három helyezett díjat kap, és ha Te fogod a legnagyobb halat, különdíjat is kaphatsz!

 

 

Házi horgászverseny
Ugyan „házi versenynek” nevezzük, de várunk minden, más egyesülethez tartozó horgászt is a vasárnapi versenyre. Gyülekező a halőrháznál 6:30-kor, regisztrálás, sorsolás. A verseny 8-13 óráig tart, az első három helyezett és a legnagyobb hal fogója jutalmat kapnak. Horgászat az általános horgászrendben foglaltak szerint, bármilyen horgászmódszerrel lehet pecázni, a felnőttek két bottal, ifik egy bottal. Egy kikötésünk van: szeretnénk a versenyt amatőr eseménynek megtartani, így most profi versenyzők jelentkezését nem tudjuk elfogadni.

 

 

Figyelem!
A résztvevők számának függvényében a horgászverseny ideje alatt általános horgászati tilalom lép életbe a Pontyos– és az Élmény-tavon is! Ha amúgy is a tóparton szerettétek volna tölteni a vasárnapot, megéri benevezni, mert úgy biztosan fogtok pecázni.

 

Főzőverseny
Minden horgász, versenyző és látogató hivatalos egy finom ebédre, de nevezni is lehet a főzőversenybe. Csak bográcsot és belevalót hozzatok magatokkal. Tetszés szerint készíthető bármilyen bográcsos étel. A főzéshez tűzrakó helyet, tüzelőt, előkészítő asztalt és vendéglátó padot biztosítunk. Az étkeket zsűrizzük, a legfinomabb fogások készítői díjat kapnak.

 

 

 

A tavalyi majálison készült képek megtekinthetők a képtárban.

 

Copyright © 2018 Öregpotyka. Minden jog fenntartva.