Felhívás véradásra - 2012. november 29.

 

Szomorú felhívást kaptunk a minap. Egy Ludányhalásziból származó kedves ismerősünk kereste fel egykori lakóhelyét, segítségét kérve minden véradónak és lehetséges donornak. Alábbiakban Erzsike sorait olvashatjátok. Nagyon kérünk minden horgásztársat és az egyesületünk barátait, hogy gyertek el minél többen a csütörtöki véradásra a ludányhalászi Művelődési Házba, 12:30 és 16:00 óra között!

 

Kedves Ludányhalászi Lakosok, Ismerőseim, Barátaim!

Ocsovainé Végh Erzsébet vagyok, 1988 nyarán költöztem el Ludányhalásziból, miután férjhez mentem. Férjem, Ocsovai Zoltán, gyermekeim Ocsovai Hanna és ifjabb Ocsovai Zoltán. A község véradóinak és leendő véradóinak segítségét szeretném kérni súlyos megbetegedésem gyógyításához.

2012. augusztus 4-én egy váratlan rosszullét következtében akut leukémiát diagnosztizáltak szervezetemben. A gyorsan támadó kór azonnali beavatkozásokat igényelt, mint többszöri ferezis, vérkészítmények folyamatos adása az életmentés céljából. Az időközben elvégzett vizsgálatok alapján kiderült, hogy betegségem csak csontvelő donortól kapott segítséggel gyógyítható. Közvetlen hozzátartozóim sajnos donorként nem felelnek meg, ezért betegségem csak idegen donorral gyógyítható. Mindezek következtében 2012. október 5-én csontvelő várólistára kerültem az Országos Vérellátó Szolgálat nyilvántartásában.

A leukémia azon fajtájában szenvedek, ahol a fehérvérsejtek kórosan elszaporodnak, melyeket a beteg csontvelő termel. A transzplantáció megörténtéig folyamatos kórházi kemoterápiás kezelés alatt kell hogy álljak. Egyetlen lehetőség maradt, hogy a Nemzetközi Csontvelődonor Regiszteren keresztül találjanak a részemre alkalmas donort. A mai napig nincs információ arra vonatkozóan, hogy találtak volna megfelelő donort számomra. 20 millió embertársunk jelentkezett a környező európai országokból a Nemzetközi Csontvelődonor Regiszterbe, mint lehetséges donor. Ebben a nemzetközi hálózatba a magyar donorok száma csak 3500 fő.

November végén Ludányhalászi községében a Vöröskereszt véradást szervez, ezen alkalommal aki érez magában elég erőt és elszántságot kérheti, hogy betegségem gyógyításának elősegítése érdekében a véradás során donor alkalmassági vizsgálatot is végezzenek.

Nagyon köszönöm, hogy meghallgattak! Kívánok mindenkinek jó egészséget!

Tisztelettel, Ocsovainé Végh Erzsébet

 

Copyright © 2018 Öregpotyka. Minden jog fenntartva.