Társadalmi munka - 2012. augusztus 2-3.

 

Ez alkalommal a versenypályánál, a mérőkút környékén, és a telepítő helynél lehet különféle tereprendezési feladatokban részt venni. Szeretnénk a versenypálya elejét meghosszabbítani néhány hellyel, mert az utóbbi versenyeinken már éppen csak ki tudtuk osztani a szükséges helyeket. A mérőkút melletti rész kipucolása már régen várat magára, de a múlt évi igen magas vízállás miatt nem tudtunk sort keríteni rá. Ez a munka egyben egy nagyobb fejlesztés első lépcsője, szándékaink szerint a sarokban csónakkikötő létesül az egyesületi, és igény szerint a magán csónakok részére is. A telepítő helynél pedig karban kell tartanunk az utat a tartályautók számára, hogy minden gond nélkül, a lehető legkíméletesebb módon kerülhessenek a halak a vizünkbe. Fakivágásra, bokrok ritkítására, fűnyírásra és tereprendezési munkákra lehet tehát számítani, ennek megfelelően kell készülni. Jó volna, ha mindenki hozna magával szerszámot. Ez lehet fejsze, fűrész, ásó, lapát, erősebb metszőolló, és hasonló szerszámok. Ha valaki fűkaszát vagy motoros fűnyírót hoz magával, annak külön köszönet jár!

 

Az mindenki számára ismert, hogy az egyesület tagjainak társadalmi munkával kell hozzájárulniuk a tavak környezetének szebbé tételéhez. Az sem lehet újdonság, hogy ez évtől 10 000 Ft a társadalmi munka megváltásának éves díja. Érdemes mérlegelni, hogy kinek melyik lehetőség éri meg jobban, de hogy mindenki találjon megfelelő időpontot a közös munkára, az idei évben több alkalommal is szerveztünk már – és előreláthatólag fogunk is szervezni – közös munkákat.

 

Kérünk minden horgásztársat, terjesszétek környezetetekben a hírt és az időpontot, hogy minél többen össze tudjunk jönni a munkákra. Keressétek, hívjátok Filkor Péter környezetvédelmi felelőst – a munkák szervezőjét -, érdeklődjetek a részletekről, ki milyen szerszámot hozzon, stb. Telefon: 0620-497-1588

 

Ami a lényeg: találkozó augusztus 2-án és 3-án, csütörtök és péntek reggel 8-kor a halőrháznál!

 

Copyright © 2018 Öregpotyka. Minden jog fenntartva.