Halászlé

Halászlé - Nagy László kedvence

szeletelt ponty, fej, farokrész, ikra, haltej
5 db nagy hagyma
5 dkg zsír
pirospaprika
1 adag halászlésűrítmény
só, ecet, bors
1-2 dl sűrített paradicsom
6 db száraz csöves- vagy cseresznyepaprika

 

Elkészítés

A halszeleteket, a fejet és a farkot egy tálba tesszük. Megszórjuk sóval, borssal, pici ecetet öntünk rá. Jól összeforgatjuk, és a hűtőbe tesszük.

A hagymákat először félbe, majd szeletekre vágjuk (kb. 3 mm), és a zsíron megdinszteljük picit.
Lehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi lét szeretnénk kapni.
Sózzuk, borsozzuk, beletesszük egészben a szárazpaprikákat, a sűrített paradicsomot, a halászlésűrítményt, és 15 percig gyenge tűzön forraljuk. Amikor a hagyma már puha, akkor a halszeleteket, az ikrát és a haltejet is beletesszük, majd készre főzzük - kb. 10 perc alatt.

 

Copyright © 2018 Öregpotyka. Minden jog fenntartva.