Tavaszi hírsaláta - aktuális, fontos és friss hírek

 

 

Kezdjük az érdeklődésre leginkább számot tartó hírrel, az átjáró állapotával. Húsvét hétfőre ismét akkora víz lett az átjáróban, hogy semmiféle járművel nem lehetett megközelíteni a tavak partját. Azóta folyamatosan apad, jelenleg kb. 60 centi víz lehet a betonos rész felett. Naponta úgy 10-15 centit apad, esély van rá, hogy a következő hétvégére normalizálódik a helyzet. Bízunk ebben azért is, mert az előjelzések az elkövetkezendő napokra csak szórványos csapadékot mutatnak, nagyobb mennyiségű esőt vagy havat nem (furcsa ezt leírni így április harmadához közeledve, de ez van).

 

 

Viszont a kalandosabb lelkű horgászaink és vendégeink mindenképpen át tudnak jutni a tópartra. A gondnokaink segítségével, egyesületi csónakokkal mindenkit átviszünk az Öreg-tavon a Pontyos-tó partjára. Reggel 8-10-ig zajlik a csónakáztatás, délután pedig 16-18 óra között lehet igénybe venni a szervezett „hajóutakat”. Természetesen napközben is lehetőség van átkelni a vízen, de ezt előre egyeztetni kell a gondnokokkal. Reméljük, már nem sokáig kell igénybe venni a csónakázást, de ez ne legyen akadály senki előtt, aki a vízparton szeretné tölteni az idejét. A gondnoki telefonszám: 70/318-8961. Akik már átjutottak a tavainkhoz, arról számoltak be, hogy „megy a hal”, érdemes tehát tervezni a pecát.

 

Folyamatosan zajlik az engedélyek kiadása, már több mint száz tagunk kiváltotta az idei engedélyét. Továbbra is Király Magdit keressétek ez ügyben, aki szívesen áll rendelkezésre, viszont azt kéri, hogy előzetesen jelezzétek, ha mennétek hozzá. Száma: 20/251-6311. Idén 36 000 forintot kell fizetni az éves engedélyért, a társadalmi munka megváltásának díja (aki nem teljesítette) 10 000 forint, az első belépőknek az egyszeri halasítási díj változatlanul 25 ezer forint. Nem változtak idén a napijegy árak sem, az árusító helyek listáját a "Napijegy" menüpont alatt találhatjátok.

 

Ha már a társadalmi munka megemlítésre került. A múlt héten jeleztük, hogy az előre meghirdetett esőnapon, április 27-28-án kerül sor az első idei közös munkálatokra. Rendbe kell tenni az átjárót, a másfél hónapos árvíz meglehetősen kikezdte az utakat, ráfér a tópartra egy kis igazítás. Részvételi szándékotokat jelezzétek Filkor Péter környezetvédelmi referensnek (20/246-6900), egyéb részleteket itt_találtok

 

Kérünk mindenkit, akinek villanyórája illetve áramfogyasztása van, hogy az aktuális óraállást diktálja be, és egyenlítse ki a számláját. Erre a halőrházban van lehetőség, a lassan normalizálódó viszonyok mellett, az első kilátogatások alkalmával erre is kerítsetek sort. Fontos, hogy minimalizáljuk az Egyesület kintlévőségeit, mert minden forintnyi passzív pénz az egyéb feladatok megvalósítását hátráltatja. Mindeddig évről évre 4-500 ezer forintnyi villanyszámla díjat görgettek maguk előtt a háztulajdonosok, ezt a pénzt az Egyesület előlegezte meg, de ez az állapot nem tartható. Mára jócskán sikerült lecsökkenteni a tartozásokat, viszont továbbra is szükséges a fizetési fegyelem megtartása.

A villanyszámlákat azért (is) szükséges befizetni, hogy legyen pénzünk halat hozni a tavakba. Lesz tavaszi telepítés, viszont egyelőre csak nagyon óvatosan merjük jelezni az időpontot. Előre láthatóan április második felében történik majd a lehalászás a cserhátsurányi nevelőtóban, ahonnan már évek óta hozzuk a fantasztikusan erős, egészséges halakat. Ez alkalommal 30-40 mázsa, 2 és 3 kiló körüli pontyot, valamint nagytestű dévért és kárászt szeretnénk a vizeinkbe hozni. A tavaly őszi telepítés alkalmával olyan szép állományt sikerült lehalászni, hogy nem volt szívünk ott hagyni a pontyot akkor sem, amikor kifejezetten keszegért és kárászért mentünk. Reméljük ez alkalommal is legalább ilyen gyönyörű állomány akad a hálóba. A telepítés pontos időpontját, és a várható tilalmi időt a honlapon és a tóparti hirdetőtáblákon is közzétesszük majd.

 

 Arról már talán mindenki értesült, hogy megváltoztak az áprilisra tervezett eseményeink időpontjai. Sajnos az időjárás, az út- és vízviszonyok miatt el kellett napolnunk a társadalmi munkát és a versenyeinket, az Öregpotyka Feeder Kupát, és a King Baits Triatlon első fordulóját. A Triatlon helyszínei csak helyet cseréltek, június 23-án lesz a ludányhalászi forduló a Pontyos-tavon. A saját rendezésű feeder kupa időpontját még keressük, de hamarosan arról is számot adunk.

 

Idén is lesz Családi Horgász Majális. Május 12-én ismét várunk mindenkit a tópartra a szokásosnak mondható programokra. Lesz házi horgászverseny, gyermekverseny, főzőverseny, lehet pónifogattal vagy hátaslóval lovagolni a tó körül, ugrálóvár, íjászbemutató, modellező repülők, kirakódó vásár. Tavaly óriási sikerrel zajlott az esemény, reméljük idén is sok horgásztársra és látogatóra lehet számítani. A részletes programot hamarosan közzé tesszük, a meghívókat kiküldjük, de addig is be lehet írni a naptárakba az esemény dátumát. A tavalyi Horgász Majális felhívása itt_olvasható, hasonló keretekre lehet készülni az idén is

 

Nem csak saját pályán, de idegen „vizeken” is képesek vagyunk jól teljesíteni, ha halról van szó. Minden évben két alkalommal kerül megrendezésre az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület szervezésében az a főzőverseny, melynek tavaszi fordulója idén a halak jegyében zajlik. A szécsényi II. Rákóczi Ferenc Horgász Egyesülettel közösen vállaltuk, hogy segítünk az ősmaradványok kiállítóterében összehozni egy retró horgászkiállítást, valamint részt veszünk a halászléfőző versenyen is. Erre szeretnénk kapacitálni minden horgásztársat, baráti társaságot is, tudjuk, hogy milyen remek hallevek szoktak készülni a tavaink partján. Mutassuk meg a „koca-halászleveseknek”, hogy milyen az igazi, horgászok által készített halászlé! Részletesebb infókat olvashattok, valamint jelentkezési lapot tölthettek le az ősmaradvanyok_honlapjáról. Tapasztalatból mondjuk, minden alkalommal remek, rendkívül jó hangulatú összejövetelek szoktak lenni ezek a tarnóci események, érdemes akár egy családi programmal is összekötni a főzőcskét.

 

 

Nem győzzük hangsúlyozni, milyen nagy jelentősége van Egyesületünk számára az adó 1%-a felajánlásának. Minden horgász és támogató, aki az Egyesületet jelöli meg támogatottként, külön kiadás nélkül járul hozzá céljaink megvalósulásához. Nagyon kérünk mindenkit, az adóbevallások leadásánál gondoljatok az Öregpotykára! Köszönjük! Adószámunk:_19160281-1-12

 

Végül pedig tekintsünk előre a jövő évre. A 2014. év elejei közgyűlésen tisztújítás is lesz. Az Egyesület Jelölő Bizottsága már megkezdte a munkát, egész évben várja a jelöléseket a közgyűlés által megválasztandó tisztségekre. Lopatovszky Csaba, a Bizottság elnöke a vízpartot járva személyesen is meg fogja kérdezni az Egyesület tagjait a véleményeikről. Kérünk mindenkit, hogy javaslataitokkal segítsétek a Bizottság munkáját, hogy év végére összeállhasson a választási jelölő lista. Csaba telefonszáma: 20/421-5530, email címe: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Továbbra is biztatunk mindenkit, iratkozzatok fel az Öregpotyka rendszeres hírlevelére, hogy első kézből, azonnal értesülhessetek az egyesületi hírekről, eseményekről, történésekről. Ehhez elegendő küldeni egy emailt - akár üreset is - az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címre. Facebook oldalunkon folyamatosan frissülő hírekkel, képekkel, helyszíni jelentésekkel találkozhattok. Legyetek az ismerőseink!

 

Copyright © 2018 Öregpotyka. Minden jog fenntartva.