IV. Öregpotyka Családi Horgász Majális - 2013. május 12.

 


Idén negyedszer: Öregpotyka Családi Horgász Majális, május 12-én, vasárnap!

 

Minden évben egyre nagyobb látogatottságnak örvend a tavaszi rendezvényünk. A tavalyi évben több mint 250 látogatónk volt, reméljük, idén még ennél is többen kijöttök a szokásosnak mondható programokra. A már ismert és kedvelt lehetőségek mellett, úgymint sétakocsikázás és lovagolás, ugrálóvár a gyermekeknek, íjászbemutató, modellező repülők és hajók, bográcsos főzőverseny, lesz még quad és jet-ski bemutató, kirakodó vásár, és tóparti zenés buli is.

 

 

Gyermek horgászverseny
Tavaly óriási sikere volt az ifjúság körében a gyermek horgászversenynek. Nem csak az Öregpotykás fiatalok, de a környékbeli horgászegyesületek gyermekhorgászai is kapnak meghívót az Élmény-tavi versenyre, csakúgy, mint 2012-ben. Várjuk kis barátainkat, gyertek el, hozzátok magatokkal testvéreiteket és szüleiteket, mert sok-sok érdekes vízparti program lesz aznap a gyerekek számára is. Ne feledjétek: a horgászbotokat úszós készséggel és egy horoggal szereljétek; ha egyedül nem megy még a csalizás vagy a horogszabadítás, akkor apu, anyu is segíthet; a halakat életben kell tartani, ezért hozzatok magatokkal halélőt; és ha nincs még gyerekengedélyetek, akkor is horgászhattok nálunk a verseny ideje alatt. A részvétel természetesen ingyenes! Gyülekező a halőrháznál 7:30-tól 8:00 óráig, a halfogó verseny után ügyességi vetélkedő is lesz. Az első három helyezett díjat kap, és ha Te fogod a legnagyobb halat, különdíjat is kaphatsz!

 

 

Házi horgászverseny
Ugyan minden évben „házi versenynek” nevezzük, de várunk minden, más egyesülethez tartozó horgászt is a versenyre. Idén egy kicsit rendhagyó módon bonyolítjuk le a versenyt: mindenki a saját stégjén, a megszokott környezetében pecázhat, a saját hellyel nem rendelkező horgásztársaknak a versenypályán biztosítunk helyet. Ezért nem lesz horgászati tilalom sem a tavon, viszont mindenki számára adott a lehetőség a versenyzésre. Semmi más dolgotok nincs, csak regisztrálni reggel az induláskor, egy szerény, 1000 Ft-os nevezési díjjal hozzájárulni az esemény költségeihez, majd a mérlegelésnél bemutatni a fogást. Gyülekező a halőrháznál 6:30-kor. A verseny 8-13 óráig tart, az első három helyezett és a legnagyobb hal fogója szerény jutalmat kapnak: övék a dicsőség, de egy érem is jár a legjobbaknak! Horgászat az általános horgászrendben foglaltak szerint, tehát bármilyen horgászmódszerrel lehet pecázni, a felnőttek két bottal, ifik egy bottal. Lehet az nehéz harcsázó stupek, könnyű spiccbot, bojlis készség, csak az a lényeg, hogy megfeleljen a horgászrendnek. A szokásos kikötésünk továbbra is érvényes: szeretnénk a versenyt amatőr eseménynek megtartani, így most profi versenyzők jelentkezését nem tudjuk elfogadni.

 

 

Főzőverseny
Minden évben egyre nagyobb az érdeklődés az immár szokásosnak mondható főzőversenyünk iránt. Nevezési díj nincs, csak bográcsot és belevalót hozzatok magatokkal. Tetszés szerint készíthető bármilyen bográcsos étel. A főzéshez tűzrakó helyet, tüzelőt, és a kereteink erejéig előkészítő asztalt és vendéglátó padot biztosítunk. Az étkeket zsűrizzük, a legfinomabb fogások készítői díjat kapnak. Senki nem marad viszont éhes: minden horgász, versenyző és látogató hivatalos egy finom ebédre, amit az Egyesület készít.

 

 

Sok-sok kép fog hamarosan felkerülni a képtárba, melyek a tavalyi majálison készültek.

 

Copyright © 2018 Öregpotyka. Minden jog fenntartva.