Őszi társadalmi munka - szeptember 14-15.

 

 

A szeptember egyik előre meghirdetett eseménye az őszi társadalmi munka. Ismét lehetősége lesz minden tagtársunknak, hogy eleget tegyen társadalmi kötelezettségeinek, és aktív közreműködésével járuljon hozzá a vízpart karbantartásához, fejlesztéséhez. Az előre meghirdetett dátum szeptember 14-15-e, esőnap 28-29-e. Egyelőre úgy tűnik, hogy nem lesz akadálya a 14-ei hétvégén történő munkavégzésnek.

 

Nagyobb jelentőségű, és apróbb munkákra egyaránt fel kell készülni: munkagépeket szervezünk, hogy a gát környéki földmunkákat, és az útkarbantartást egyaránt el tudjuk végezni, kövezni szeretnénk az Öreg-tóval határos útszakasz, mert még mindig ott a legmélyebb a talaj, illetve a telepítőhely környékén is ki kell alakítani a minden évszakban és minden időjárási helyzetben használható terepet. Ehhez nem csak gépi, de emberi munka is kell. Kőhordásra alkalmas talicskákkal, kőszóró villákkal, egyéb, kőterítésre alkalmas eszközökkel lehet készülni.

 

Ezek mellett természetesen továbbra is adottak a szokásos munkálatok. Az Élmény-tó körül új kerítésszakaszt kell állítani, illetve a meglévő kerítést néhány helyen fel kell újítani, és a tereprendezési munkálatok is állandó feladatot adnak: fakivágás, fűvágás, gaztalanítás, takarítás. Az ehhez szükséges szerszámokkal szintén lehet készülni: fejsze, motoros fűnyíró, fűrész, ásó, stb. Lesz tehát feladat bőven, a szervezés és összehangolás érdekében pedig keressétek környezetvédelmi referensünket, Filkor Pétert (0620/246-6900). Jelentkezzetek be Péternél, hogy mindenki tudja, mivel kell készülni, milyen szerszámot kell hozni. Péter egyéb szakfeladatokat is ki tud osztani, mindenkinek lehetősége van teljesíteni a társadalmi munkát, a jelzett időpontokon kívül is lehetőség van munkavégzésre.

 

Feliratkoztál már az Öregpotyka Hírlevélre? Küldj egy mailt az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.
Hírek, események, programok, fogások - azonnal, a saját postafiókodba!

 

Copyright © 2018 Öregpotyka. Minden jog fenntartva.