Aktuális tavaszi hírek


Hétvégén, húsvét vasárnap, egy úszós és feeder kategóriában is megrendezett versennyel indítjuk idei hivatalos eseményeink sorát. A Húsvéti Kupa nevezését nem zártuk le, még a verseny előtt, a helyszínen is lehetőség lesz feliratkozni. Csak annyit kérünk, hogy a részvételi szándékokról lehetőség szerint egy e-mailben vagy telefonon tájékoztassátok versenyfelelősünket, Tari Istvánt. Elérhetőségeit és a verseny részleteit megtalálhatjátok a verseny- és eseménynaptárunkban. A versenyt a nagyobb, Pontyos-tavon rendezzük meg, a résztvevők számának függvényében esetleg tovább terjeszkedünk az Élmény-tó felé.


Időrendben a következő esemény a május 4-én induló versenysorozat, a 6 fordulós Öregpotyka-King Baits Feeder Nagydíj lesz. Egészen szeptember végéig tartanak majd ennek a sorozatnak a fordulói, melyek közül a három legjobb eredmény számít az összesítésbe, de természetesen az egyes fordulók külön-külön is értékelésre és díjazásra kerülnek. A fordulókat az Élmény-tavon rendezzük meg, amelynek véges a befogadó képessége. Versenyenként maximálisan 24 főt nevezését tudjuk elfogadni, érdemes lesz tehát már előre lefoglalni a helyeket a nevezési listákon.


A több mint 80 jelentkező miatt, gyakorlatilag két hét után le kellett zárni az május 11-én megrendezésre kerülő I. Öregpotyka Kalapeca-Mexen Sügérpergető Kupa nevezési listáját. Eddig még ilyen típusú versenyünk nem volt, nagy várakozással tekintünk az esemény elé. A Pontyos-tó híres sügérállománya megmozgatta csíkos hátúak üldözőinek fantáziáját, reméljük, a sügérek májusban is aktívan fogják harapni a különböző műcsalikat. Figyelem! A verseny előtti szombaton, május 10-én pergetési tilalom lép életbe a tavon, hogy ne riasszuk el partközelből a kis rablókat. Az országos sügértilalom felszabadulása után, május 1-je és 9-e között edzési lehetőséget biztosítunk a versenyre nevezett és a nevezési díjat már befizetett horgászok számára. A pergetőhorgászok figyelmébe ajánljuk az idén bevezetett sporthorgász pergető napijegyünket, amely 1000 Ft befizetése mellett nappali, halelvitel nélküli pergetésre jogosít. Ha valaki már áprilisban meg szeretné ismerni a vizünket a nevezettek közül, bátran ajánljuk ezt a lehetőséget, biztosan nem fogunk kifogást emelni az „UL pergető csukázás” ellen.


Az év talán legtöbb látogatót, horgászt és vendéget megmozgató eseménye a Családi Horgász Majális, mely ez évben május 18-án kerül megrendezésre. A gyermek-, ifjúsági és felnőtt háziverseny mellett sok-sok program várja a látogatókat. Igazi családi eseményhez híven gondolunk a kicsikre és nagyokra egyaránt. Sétakocsikázás, lovaglás, ugrálóvár, íjászbemutató, modellező repülők és hajók, jet-ski, bográcsos főzőverseny, tóparti zenés buli… nem is tudjuk felsorolni a programok sorát. A környékbeli horgászegyesületek gyermekhorgászai ez évben is meg fogják kapni névre szóló meghívóikat az eseményre, de szívesen látjuk a messzebbről érkező vendégeket, gyermekeket is. Külön felhívjuk a figyelmet a bográcsos főzőversenyünkre. Nevezési díj nincs, csak bográcsot és belevalót kell hozni. Tetszés szerint készíthető bármilyen bográcsos étel. A főzéshez tűzrakó helyet, tüzelőt, és a kereteink erejéig előkészítő asztalt és vendéglátó padot biztosítunk. Az étkeket zsűrizzük, a legfinomabb fogások készítői díjat kapnak. Várjuk családok, baráti társaságok, munkahelyi közösségek, horgász és vadász egyesületek, önkormányzati csapatok jelentkezését, már most le lehet adni a nevezéseket.


Az előttünk álló események mellett essék néhány szó a közelmúlt történéseiről is.


Az elmúlt hétvégén elindult az idei évi társadalmi munkák sora is. Jelentős fejlesztésekbe kezdünk bele 2014-ben, melyek nyilván nem egy év alatt fognak megvalósulni, hanem erőforrásainkhoz és lehetőségeinkhez mérten, sok munkával, sok szervezéssel, folyamatosan dolgozni kell rajtuk. Az elmúlt napokban az Élmény-tó környékének rendezése indult meg. Ennek keretében áthelyeztük a kerítést 4-5 méterrel, hogy megszélesítsük az amúgy elég keskeny utat a tó mögött. Nem csak a közlekedésben volt elég szűkös a hely, de a versenyek alatt, a kerítés melletti részeken elég nehéz volt a bedobás, a lepakolás, a táborállítás. Saját horgászaink, de a hozzánk látogató szép számú vendéghorgász és versenyző számára is vonzóbb lesz tehát a környezet, növelve ezzel vizeink elismertségét, népszerűségét. A munkák tovább folytatódnak, de nem kell megvárni a következő, előre meghirdetett, őszi társadalmi munka időpontot. Környezetvédelmi felelősünkkel egyeztetve minden tagtársunk megtalálhatja a magának megfelelő időpontot és feladatot a kötelezettség teljesítésére.


Jól indult az év a telepítések szempontjából is. Február közepéig több mint 92 mázsa hal került a Pontyos-tóba, melyből több mint 40 mázsa volt a 2-4 kg közötti ponty, a többi vegyes keszeg és balin. Természetesen további telepítések is várhatók még az idén, ezek időpontjáról és a várható halakról mindig tájékoztatjuk a tagtársakat, horgászokat.


Igaz, már február elején megtörtént az egyesület tisztújító közgyűlése, és minden bizonnyal mindenki számára ismert a szavazás eredménye, de engedjétek meg, hogy minden tagtársunknak megköszönjük az újabb 5 évre megelőlegezett bizalmat! Az egyesület vezető testületeiben csupán minimális személyi változások történtek, utólag is nagyon köszönjük azoknak az egykori vezetőségi tagoknak a több éves munkáját, akik ezúttal nem jelöltették magukat a következő ciklusra.


A vezetőség:
Albach Róbert, elnök
Oravecz Péter, titkár
Király Magdolna, gazdasági vezető
Nagy László, vezetőségi tag, alelnök
Jakab Zoltán, vezetőségi tag, horgászmester
Filkor Péter, vezetőségi tag, környezetvédelmi referens
Tari István, vezetőségi tag, versenyfelelős
Kelemen Gábor, vezetőségi tag, ellenőrzési és fejlesztési referens
Balya Róbert, vezetőségi tag, ellenőrzési és fejlesztési referens


Felügyelő Bizottság:
Vincze Csaba, elnök
Józsa László
dr. Döbrei Tamás
Gál László
Vártok József


Fegyelmi Bizottság:
Lelovcs Károly, elnök
id. Bencze Zoltán
Preisinger Béla
Veres Károly
Nagy Gábor


Az idei évben is számítunk a horgásztársak adójának 1%-ára. Köszönjük a tavalyi felajánlásokat, reméljük, hogy az idei évben még többen szánjátok a felajánlható részt tavaink fejlesztésére, halasításra. Az Öregpotyka HE adószáma: 19160281-1-12

 

 

Feliratkoztál már az Öregpotyka Hírlevélre? Küldj egy mailt az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.
Hírek, események, programok, fogások - azonnal, a saját postafiókodba!

Copyright © 2018 Öregpotyka. Minden jog fenntartva.