Harmadik őszi forduló

 

Immár a harmadik őszi telepítési forduló következik a hétvégén. November 10-11-én érkezik újabb 20 mázsa potyka, és ahogyan mondani szoktuk, „amennyi keszeg csak lesz, a lehalászás függvényében”.

 

Ezzel a szállítmánnyal 70 mázsa fölé ugrik az ősszel behozott pontymennyiség, és ha az első két fordulót vesszük alapul, akkor a keszegállomány is 40 mázsa felett gyarapszik. Ismét a jól ismert cserhátsurányi nevelőtóból jönnek a halak, mely az utóbbi években – horgászaink és vendéghorgászaink egyöntetű véleménye szerint is – az erős halak bölcsője. Tény, hogy mióta a Cserhát aljából gyarapítjuk tavaink pontyállományát, a 2-3 kilós potykák is úgy húznak, mintha jóval nagyobb egyedek volnának.

 

Ezzel viszont nem ér véget az idei telepítési szezon. Szándékaink szerint az Alföldről is hozunk még halat, annak összetétele igazi csemegének ígérkezik! Ám itt még nem áruljuk el a meglepetést, ha meglesz a fuvar időpontja, szólunk mindenkinek.

Addig is horgásszunk, használjuk ki az alkalmas napokat, valószínűleg már nem túl sok kellemes, napos idő kényeztetheti idén a pecásokat.

 

(A telepítés most is – mint minden alkalommal – nyilvános, várjuk az érdeklődőket a tópartra, vagy akár a hálóhúzásra is, segítőnek.)

 

Copyright © 2018 Öregpotyka. Minden jog fenntartva.