2011-es őszi telepítések

Az őszre tervezett halmennyiség első részletét szeptember 22-én hoztuk a tóba. 50 mázsa nagyon szép, egészséges pontyot sikerült lehalásznunk. A halak vegyesen pikkelyes és tükörpontyok, mind méreten felüliek voltak, de akad köztük jónéhány 5-8 kg közötti is.

 

 

A következő lehalászásra október 21-én került sor. Ismét tartályba majd a tavunkba került több mint 12 mázsa ponty, valamint 10 és fél mázsa szép dévérkeszeg. Sajnos a hálóba került keszegmennyiség közel sem volt annyi, mint szerettük volna (70 mázsát terveztünk ősszel telepíteni), ezért október 26-án újra meg kellett húzni a kerítőhálót. Az előjelek nem voltak kedvezőek, nagyon hideg volt már a levegő és a víz is, a halászmester szerint ilyenkor már nem lehet rendesen összeterelni a halat. Ennek ellenére ismét összejött 12 és fél mázsa "apróhal", melynek zöme szép, húsos kárászokból állt össze. Szép számmal fordult elő 1-2 kiló közötti példány is!

 

Nem kell azonban aggódni, amint melegedni kezd a víz tavasszal, érkeznek a hiányzó keszegek. Az év további telepítéseiről is időben, részletesen beszámolunk.

 

Copyright © 2018 Öregpotyka. Minden jog fenntartva.