Tavaszi telepítés és horgászati tilalom

Tovább folytatódik az elmúlt évek intenzív telepítési menete. Az utóbbi két év során 400 mázsa hal került a Pontyos-tóba, ezt fejeljük most meg egy újabb szállítmánnyal. Április 12-én, csütörtökön érkezik mintegy 55 mázsa szép ponty Szajolról, reményeink szerint 2 kg alatti példány egy sem lesz közte. Átlagsúlyban 3 kg körül várhatóak, de a sporthorgászok örülhetnek, mert 4-5 kiló körüliek is szép számmal érkeznek. Ebben a szállítmányban lesz az az 5 mázsa kompenzációba kapott hal is, mely a tavaly tavaszi telepítés alkalmával elhullott.

 

Másnap, péntek dél körül várható a második szállítmány érkezése. Ezt Cserhátsurányból hozzuk, ahol tavaly már igen kellemes tapasztalatokat szereztünk. Nagyon jó minőségű hal, igen gondos és kedves tógazda, nem mellékesen pedig közel van, a halaknak minimális időt kell csak tartályban tölteniük, így sokkal kisebb a károsodás veszélye. Innen 15 mázsa pontyot hozunk, és annyi keszeget, amennyit csak le tudunk halászni. A tavaly őszi telepítéskor már hideg volt a víz, nem sikerült a lehalászáshoz egybegyűjteni a halat, reméljük, most teli lesz a háló. Gyönyörű, „tepsiméretű” dévérekre lehet számítani.

 

A telepítést követően egy kis pihenőt engedélyezünk a halaknak. Csütörtök délutántól szombat reggelig általános horgászati tilalom lesz érvényben a Pontyos-tavon, hogy a telepített halak megtalálják helyüket. (április 12. 14 órától, április 14-e reggel 6 óráig)

 

A telepítésről képes beszámolót készítünk, a tavaly őszi telepítés képei pedig már most megtalálhatók a képtárban.

 

Copyright © 2018 Öregpotyka. Minden jog fenntartva.