Remegett, rezgett, hajlott – beszámoló a feederbotos versenyről

 

Egykori szociológia tanárom mondta mindig; „legalább a címben ne kövessünk el hibát”. Megkövetem, tanár úr, valóban nem csak feeder-, de picker- vagy quiverbottal is lehetett horgászni a versenyen. De nem ez a lényeg. Hagyjuk a morfológiai és funkcionális elemzéseket, a horgászok úgyis tisztában vannak a módszer lényegével és a használható felszerelésekkel.

 

Április végén még meglehetősen csípősek a hajnalok, és bár napközben a 28-at ostromolta a hőmérő, reggel fázósan, zsebre dugott kézzel gyülekeztek a horgászok a tóparti büfénél. Az ilyenkor szokásos „bemelegítés” és ugratások után megtörtént a sorsolás, majd ki-ki igyekezett a helyére. Lázas készülődés, pakolás, etetőanyag keverés, ami ilyenkor kell.

 

A fények szépek, de az idő hűvös

 

 

A sorsolás pillanatai

 

 

Vajon szerencsét hoz?

 

 

Ezt kajálják a halak, de a recept titkos

 

 „Na, majd meglátjuk, szeretik-e a magyar halak a szlovák konyhát” – mondta keverés közben Geregai Róbert, aki külföldről, Szlovákiából érkezett a versenyre, bár sokkal kevesebbet kellett utaznia, mint aki a megyeszékhelyről jött pecázni. Ezzel elmondhatjuk, hogy versenyünk nemzetközi volt.

 

Határmentén nem nehéz nemzetközivé válni

 

 „Ez is egy taktika…” – mondta mosolyogva Bencze Zoli, amikor kezébe nyomták a házi ágyaspálinkával teli flaskát. „Hátha lanyhul a koncentráció, netán elalszik az ember a botja mellett, mi?” Persze voltak kényelmes horgászok is, akik még csak készülődtek, amikor már mások első halukat szákolták. „A 8 órás versenyidőbe még sok hal belefér” – gondolhatta Golyán Laci, s nem zavartatta magát a ráérős pakolásban. Bár nem ártott igyekezni, mert a verseny kezdetét jelző dudaszó után két perccel már partra is került az első ponty. Az 1-es sorszám, ugye…

 

Taktikai fegyver

 

 

Laci, csak kényelmesen! A hátad mögött már fárasztanak!

 

 

Az 1-es sorszám, ugye...

 

Aztán itt is, ott is görbültek a botok, egyre több szák lett nedves, beindultak a fogások. A déli mérlegelésnél azért még jócskán voltak nullázók, de délutánra belehúztak azok is, akik addig csak a szomszédnál láttak halat. A verseny vége felé tisztán látszott, hogy kik osztozhatnak a dobogón, végül az utolsó két óra remek hajrája döntötte el (vagyis inkább erősítette meg) az első helyezett személyét.

 

Egyre több helyen görbültek a botok

 

 

De ez a görbület még nem az a görbület

 

 

Segítség, szákolni kell! Ez megengedett

 

 

A nap legnagyobb kárásza testesebb, mint egyes pontyok

 

 

A legnagyobb hal: 5,17 kg

 

Az eredményre végül is nem lehet panasz. A 26 horgász összesen 252 kg halat zsákmányolt, ebben 134 db ponty volt, valamint számos nagytestű dévér és kárász.

 

A nap végi csülökpörkölt aztán valakiknek csak vigaszdíjként, másoknak meg koronaként szolgált. Egy biztos, erre semmi panasz nem érkezett. Bár másra sem.

 

Csülökpörkölt és társai

 

A verseny összesítése:

1. helyezett – Muschitz Ferenc (Budapest) – 33,80 kg (15 ponty, valamint dévérek, kárászok)
2. helyezett – Bencze Zoltán (Szécsény) – 23,73 Kg (12 ponty és dévérek)
3. helyezett – Répás Roland (Bárna) – 18,99 kg (11 ponty)
4. helyezett - Golyán László (Szécsény) - 18,46 kg (10 ponty)
5. helyezett - Juhász Attila (Fót) - 17,47 kg (9 ponty)
6. helyezett - Nagy György (Nemti) - 107,17 kg (9 ponty)

Legnagyobb hal – Bollók Ádám (Balassagyarmat) – 5,17 kg ponty

 

(balról jobbra) Répás, Muschitz, Bencze, Bollók

 

 Még több kép a galériában!

 

Copyright © 2018 Öregpotyka. Minden jog fenntartva.