Sügérfogó verseny - szeptember 9.


Ha ősz, akkor sügérfogó verseny. Ha sügérfogó, akkor valószínűleg az év utolsó eseménye a versenynaptárban. Bár lesz még egy nagyszabású, nemzetközi bojlis versenyünk, de ilyen közvetlen hangulatú, az egyesület tagjait is nagy számban megmozgató közösségi esemény már nagy valószínűséggel nem várható az idén.

 

Az időjósok szerint remek, kellemes, napos szeptember eleji idő várható a verseny napján. Reméljük, a nagy nyári forróság után a csíkos hátú rablók étvágyuknál lesznek, és idén is vödörszámra lehet majd mérlegelni a sügéreket, mint ahogyan az elmúlt években.

 

A Pontyos-tó sügérállománya az utóbbi időben jelentősen megnőtt. Köszönhető ez annak is, hogy a süllők az elmúlt néhány évben nem kényeztettek el bennünket jelenlétükkel, az egyik fő táplálékhalnak tekintett sügér tehát szaporodhatott, növekedhetett kedvére. Látjuk is napról napra, hogy mekkora felhőkben úszkálnak a csíkos hátúak a stégek, nádasok környékén, csónakok alatt. Különös figyelmet érdemelnek azok a példányok, melyek már bőven 30 centi és fél kiló felettiek, ezek közül szép számmal kerülnek horogra „békésebb” időkben is. Érdemes lesz ráhajtani a versenyen a nagyobb példányokra, mert a legnagyobb halat fogó különdíjat vihet haza!

 


Ilyen szép példányok is horogra kerülhetnek

 

Fontos: a verseny ideje alatt horgászati tilalom lép életbe a Pontyos-tó majdnem egész területén, és létszámtól függően kiosztásra kerülnek a stégek akár mindhárom oldalon! Horgászni csak a versenypályán lehetséges a napijegyeseknek és egyesületi tagoknak egyaránt.

 

Ha már úgy is a tóparton töltitek a napot, érdemes lesz benevezni a versenyre, jó hangulatban, közösen búcsúztatni a nyarat. Nem beszélve arról, hogy a verseny után mindenkit vár egy remek ebéd az Élmény-tó partján!

 

III. Öregpotyka Nyílt Sügérfogó Verseny

 

Helyszín:
Öregpotyka HE Ludányhalászi, Pontyos-tó

Időpont:
2012. szeptember 9. (vasárnap)

Nevezési díj:
Felnőtt – 2000ft/fő
Ifi – 1000ft/fő
Gyerekeknek ingyenes!

A verseny programja:
07:30-08:00 – Gyülekező a halőrháznál, regisztrálás és nevezés
08:00-08:15 – Megnyitó és sorsolás
08:15-09:00 – Helyek elfoglalása és felkészülés
09:00-13:00 – Horgászverseny
13:00-13:30 – Mérlegelés
14:00-14:15 – Eredményhirdetés
14:15 – Ebéd

A verseny szabályai:
Horgászat az általános horgászrendben foglaltak szerint.
Mérlegelésbe csak a sügér, a naphal és a vágódurbincs számít.

Díjazás:
1-3. helyezettig kupa és tárgynyeremény, a legnagyobb hal kifogója különdíjat kap.

Minden versenyzőt meghívunk egy ebédre!

Felvilágosítás és jelentkezés:
Golyán László, Horgász-, tűzijáték- és díszhalbolt, Szécsény, Kossuth út 22.
Telefon: 06-20-451-1888
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Copyright © 2018 Öregpotyka. Minden jog fenntartva.