II. HALZÓNA BOJLIS KUPA – FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ BESZÁMOLÓ

 

 

HÉTFŐ

Van egy mondás, miszerint ha a barométer három számjegyű értéket mutat, akkor a bojlis horgász összepakol és hazamegy. Vagy ki sem megy a vízpartra. Szerencsére a II. Halzóna Bojlis Kupára érkezett horgászokat nem riasztotta vissza az igen alacsony légnyomás, tudják, hogy hosszú a verseny, az első napi időjárásból még nem következik semmi.

 

A hétfő az ilyenkor szokásos dolgokkal telt: összegyűlés, megnyitó, sorsolás, táborverés, bólyázás, etetés. Délután 4-kor aztán szólt a duda, repülhettek befelé a felcsalizott szerelékek. Az első órák halfogás szempontjából eseménytelenül teltek, de nem is az első napon kell megnyerni a versenyt.

Éjszaka aztán megérkezett az eső, remélhetőleg ez meghozza az első halakat is. A szél is megfordult, most már a szokásos, jónak mondható északnyugati, „halhozó” irányból fúj.

 

Az első nap néhány képe alább látható, a képtárban hétvégére összeáll a teljes galéria. A Halzóna honlapja is folyamatosan frissül, még több képpel, videóval és élő tudósítással találkozhatunk egész héten. Érdemes nyomon követni a fejleményeket (www.halzona.hu)

 


A versenyzők a megnyitót figyelve

 

 


A sorsolás pillanatai

 

 


Vajon milyen lesz a hely, amit húztunk?

 

 


Bevetésre készen, az utolsó taktikai megbeszélés

 

 


Dudaszó, első bedobás

 

 

KEDD

 

Az eső valóban meghozta az első halakat, és nem is indult rosszul a fogás! Rögtön az első mérlegeléskor 3 darab 10 kg feletti potyka került mérlegelésre. A legnagyobb hal eddig 12,44-es, de még csak a csapatok fele tudott feliratkozni a fogási listára. A légnyomás továbbra sem a legjobb, viszont az éjszakai-reggeli nagy eső után szenzációs napsütés és remek idő van.

 

További képek és részletek a www.halzona.hu oldalon.

 

 

  

 

 

 

SZERDA

 

Szél, szél, szél! Egész nap megállás nélkül és egyre erősebben fújt a szél, ami ebben az esetben a ludányi oldalt hátráltatta. A tó keleti részére sorsolt csapatoknak óriási gondot jelentett a bedobás, a dobócsöveket pedig el lehetett felejteni. Délután 5-6 óra körül aztán egy csapásra megszűnt a szél, minden érintett csapat próbálta pótolni a nap közben elmaradt etetéseket.

 

Az esti mérlegelésnél aztán kiderült, hogy a nagy szél azért halakat is hozott, már csak egy csapat állt hal nélkül (sajnálatos módon az egyik hazai csapat). Továbbra is a 12,44-es potyka a legnagyobb, 23 halat sikerült eddig szákba terelgetni, közülük három 10 kg feletti.

 

További képek, részletes összefoglaló és élő közvetítések a Halzóna honlapján: www.halzona.hu

 

 

 

 

 

 

CSÜTÖRTÖK

 

Beindultak a halak, egyre-másra jelentkeztek a szákokban. Van csapat, mely egymaga 40 kilót fogott, de máshol is szépen jöttek a potykák. Amur még egy sem akadt, pedig a nyárvége fogásai alapján meg mertünk volna esküdni, hogy tíz kilón felüli példányok fogják a versenyen görbíteni a botokat. Reggelre viszont megdőlt az eddigi legnagyobb fogás, most már 13 kiló felett járunk.

 

Ha amur nem is, de egy harcsa jelentkezett az egyik hazai csapatnál. Esélyt sem hagyva távozott a megszakított szerelékkel, csekély vigasz, hogy amúgy sem számított volna a mérlegelésben.

 

Az összetettben határozott lépésekkel menetelt előre az osztrák vendégcsapat. Emlékezzünk csak a múlt évi versenyre, amikor egy szenzációs hajrával a tabella utolsó harmadából a dobogóra értek, és ha még egy nappal tovább tart a verseny, még előrébb végeztek volna. Jelen pillanatban meglehetősen kis odds-szal lehetne megtenni őket…

 

Az est közeledtével már nagyon esőre állt az idő, a csapatok pakolgatták is össze a cuccaikat. A szél már nem volt annyira erős, mint megelőző nap, inkább nagy fülledtség és pára volt jellemző.

 

További képek, részletes összefoglaló és élő közvetítések a Halzóna honlapján: www.halzona.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PÉNTEK

 

A nemzetközi helyzet fokozódik, az osztrák csapat véglegesen elhúzni látszik mindenkitől. A tegnaphoz képest határozottan előre léptek, fölényesen vezetik a versenyt.

 

A péntek egyébként a taktikák kereséséről, változtatásáról, a hirtelen jött ötletek kipróbálásáról, és némileg a tanácstalanságról szólt. Több csapat is a „minden mindegy” alapon csalizta és dobta be szereléseit. Most már nagyobb súlyt kapott a hazai, helyi horgászok szava: a csapatok hajlamosak kissé hanyagolni az etetett helyeiket, a bójáktól távolabbra, szétszórtan dobáltak, és határozottan közelebb horgásztak a parthoz. Mint azt a helyi horgászok teszik, főleg azokon a helyeken, ahol ritkábban, vagy egyáltalán nem bojliznak. Ez az ad hoc taktika aztán számos esetben meg is hozta a halat…

 

A nappal továbbra is a pakolászásé, a napozásé, az szunyókálásé és az esti felkészülésé. Mert továbbra sem megy hal napközben. Ám amikor leszállt az est…

 

Csapataink harcban állnak. Amint besötétedett, rögtön görbültek a botok, a vérnyomás az egekben, és a szurkolótáborok kibiceinek beszólásai közben sorban húzták ki a 10 pluszos halakat. Este 9-ig 3 darab gyönyörű potyka került szárazra – majd ismét vízbe – a hazai csapatok által, melyekkel nagy lépéseket lehetett tenni a rangsorban. Vagyis lehetett volna… Ugyanis mások sem lazsáltak, több tízen felüli halat kellett mérlegelni, és megfogták az újabb legnagyobb halat is. Hát persze, hogy az osztrákok…

 

A verseny szombat 10 óráig tart. Az eredményhirdetést élőben közvetíti a Halzóna honlapja. További képek és összesített eredménylista is megtalálható itt: www.halzona.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SZOMBAT

 

Véget ért a verseny, az utóbbi egy-két nap trendjét figyelembe véve nem született nagy meglepetés a végeredményt tekintve. Az osztrák csapat tartotta és megerősítette előnyét, csaknem 60 kiló hallal előzte meg a második helyezettet. Remekül hajrázott az egyik hazai csapat, szenzációs utolsó éjszakával jöttek fel a 4. helyre. Gábor és Norbi rengeteg halat fogtak péntek éjjel, és csak egyetlen szebb potyka hiányzott, hogy nem sikerült felugrani a dobogóra.

 

Másik csapatunk, talán a kevésbé szerencsés sorsolás miatt, nem bővelkedett a halakban, hiába próbáltak ki minden trükköt, távot és csalit. A fiúk elmondása szerint, saját helyükön egy jobb éjszaka alatt fognak annyi halat, mint ezen a helyen egész héten sikerült.

 

Az utolsó este meghozta a verseny legnagyobb halát. 15,2 kg-nál állt meg a mérleg, a szerencsés – vagy inkább ügyes – csapat besöpörte tehát az első helyet és a legnagyobb kifogott halért járó különdíjat is.

 

A tilalom ezzel feloldódott, délutántól már a saját horgászaink vehették újra birtokba a tavat. A versenyzők már jól beetettek, kezdődhet az „igazi” peca!

 

Összesített táblázat és további képek a www.halzona.hu oldalon. Hamarosan az összes élő bejelentkezés anyagai is feltöltésre kerül.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2018 Öregpotyka. Minden jog fenntartva.