Sügérfogó verseny - 2013. szeptember 8.

 

Minden évben remek hangulatban zajlik az őszköszöntő sügérfogó bajnokságunk, igazi „buliverseny” kerekedik évről évre. A nagy forróságot követő hűvösben, a napról napra hűlő vízben igazán remek szórakozás a csíkoshátúak üldözése. Ezen a versenyen mindent lehet: pergetni, spiccbotozni, cincálni, fenekezni, a nyílt vízen próbálkozni, vagy a parthoz közel, a nádas szélén keresni a halat. Ám senki ne lepődjön meg, ha sügér helyett harcsakölyök kerül a horgára (mint tavaly), mert ugyan a mérlegelésbe nem számít, de fantasztikus élményt ad az extrafinom fenekező vagy ultralight pergető készség horgán.

 

 

Sügérből is lehet azonban „kapitális” méretűekre számítani. Nem ritka tavunkban a 30+-os, fél kilósnál is nagyobb rabló. Érdemes lesz rámenni a nagyobbakra, mert most is lesz legnagyobb halnak járó különdíj.

 

 

Figyelem! A verseny ideje alatt ugyan nem hirdetünk teljes horgászati tilalmat a Pontyos-tó egész területére, de a pöstényi oldal stégtulajdonosaitól türelmet kérünk, idén ott kerülnek kiosztásra a versenyhelyek.

 

Bárki, aki kint tölti a napját a tóparton, jöhet versenyezni. A verseny után mindenkit vár egy remek ebéd az Élmény-tó partján!

 

V. Öregpotyka Nyílt Sügérfogó Verseny

 

Helyszín:
Öregpotyka HE Ludányhalászi, Pontyos-tó

Időpont:
2013. szeptember 8. (vasárnap)

Nevezési díj:
Felnőtt/ifi – 1000 ft/fő
Gyerekeknek ingyenes!

 

A verseny programja:
07:30-08:00 – Gyülekező a halőrháznál, regisztrálás és nevezés
08:00-08:15 – Megnyitó és sorsolás
08:15-09:00 – Helyek elfoglalása és felkészülés
09:00-14:00 – Horgászverseny
14:00-14:30 – Mérlegelés
14:30 – Eredményhirdetés és ebéd

 

A verseny szabályai:
Horgászat az Öregpotyka HE horgászrendjében foglaltak szerint (maximum két bottal, botonként maximum 2-2 horoggal, horgászmódszer megkötése nélkül, szabadon választott csalival)
Mérlegelésbe csak a sügér, a naphal és a vágódurbincs számít.

 

Díjazás:
1-3. helyezettig kupa és tárgynyeremény, a legnagyobb hal kifogója különdíjat kap.

 

Minden versenyzőt meghívunk egy ebédre!

 

Felvilágosítás és jelentkezés:
Telefon: 30/343-3047 e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

Feliratkoztál már az Öregpotyka Hírlevélre? Küldj egy mailt az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.   címre.
Hírek, események, programok, fogások - azonnal, a saját postafiókodba!

 

Copyright © 2018 Öregpotyka. Minden jog fenntartva.