Harcsák hónapja

Talán még nem is volt olyan intenzív harcsás időszak a tó történetében, mint az idei április. Sorban érkeztek a hírek a szebbnél szebb halakról, és persze nem kell itt a Pó folyót megszégyenítő harcsákra gondolni, de szégyenkezni sincs okunk. Ilyenkor csak ábrándozva gondolhatunk arra, mi lett volna, ha nincs 2006…

 

Bővebben...

Ez nem áprilisi tréfa!

„Amikor a fűzfán körömnyi, bolyhos levelek nőnek, azokon az éjszakákon fordul először a harcsa hal után.” Bizonyára a harcsák és Golyán Laci is ismeri a népi mondást, mert biztosan nem maradt volna március utolsó éjszakáján a tóparton. Az eredményről következzék egy képes beszámoló.

 

Bővebben...

Jégveszte után

Így jár, aki nem siet közzétenni egy-egy hírt. Előfordulhat, hogy az élet és a természet felülírja a történéseket, így okafogyottá válik a vízparti tudósítás. Egyetlen dolgot tehetünk ilyenkor, „upgrade”-eljük a cikket és örömmel közöljük: elolvadt a jég!

 

Bővebben...

Tudom, mit tettél tavaly nyáron

Aki a hasonló című tini-thrillerrel kapcsolatos eszmecserére számít e bejegyzés alatt, az csalódni fog. Itt halakról lesz szó. Nem is akármekkorákról. A cím sugallta kérdésre pedig egyszerű a válasz: horgásztunk! "Vadkan" Csaba ráadásul nagyon szép halakat is fogott. Íme, egy kis ízelítő. Most már tudjuk, mit fogtál tavaly nyáron...

 

Bővebben...

Második nekifutás

Hello Mindenkinek! A múltkori cikkemben nem fenyegetésnek szántam a visszatérést, de megvallom őszintén, hogy nagyon jól éreztem magam a márciusi első horgászatom alkalmával. Csak a lehetőséget vártam, hogy minél hamarabb visszatérhessek Ludányhalásziba az Öregpotykásokhoz.

 

Bővebben...

Idei első horgászatunk - 2011

Üdvözlöm minden horgásztársamat, és a bojlikedvelő horgászokat Ludányhalásziból, az év első horgászatáról. 2011. március 14-én  adatott meg egy nagyon kedves jó barátom, Papp Gábor révén, hogy egy 24 órás teszthorgászaton vehessek részt a ludányhalászi Öregpotyka Horgászegyesület Pontyos- taván.

 

Bővebben...

Copyright © 2018 Öregpotyka. Minden jog fenntartva.