Idei első horgászatunk - 2011

Üdvözlöm minden horgásztársamat, és a bojlikedvelő horgászokat Ludányhalásziból, az év első horgászatáról. 2011. március 14-én  adatott meg egy nagyon kedves jó barátom, Papp Gábor révén, hogy egy 24 órás teszthorgászaton vehessek részt a ludányhalászi Öregpotyka Horgászegyesület Pontyos- taván.

 

 

Tervezgettük már hó elején a nagy napot, de az időjárás és a jégviszonyok csak a hó közepén engedték a horgászatot. Minden nap riadóláncban értesítettük egymást a jégviszonyokról. Végre eljött a nagy nap, és még a hosszú hétvége is nekünk kedvezett volna, de pénteken még egybefüggő jégtakaró volt a tavon. Gábor barátom nyugtatgatott: higgyem el, kiolvad egy nap alatt, ha megfordul a szél. Ez így is lett. Vasárnapra hűlt helye lett a jégnek.

 

Hát eljött a mi időnk. Elkezdődött az etetés. Először szemessel, majd egy pár szem gyári bojlival dobáltuk a kiválasztott helyet. Hétfőn déltől pedig megkezdtük a horgászatot. Közel 24 óra leforgása alatt fogtunk 12 db nagyon egészséges, jól húzó, birkózó pontyot különböző súlyban. Teszteltünk gyári és házi készítésű bojlikat, pelleteket, de a házi lett a favorit. Ebből is a Gábor készítette helyi, és az általam gyúrt bevándorló bojli volt különösen nyerő. Halaink közül a legkisebb 5 kg, a legnagyobb 14,75 kg-os volt. Horgásztársaim, ahhoz képest, hogy milyen időjárási viszonyok voltak a 24 óra leforgása alatt, panaszra nem lehet okunk!

 

Köszönöm Ludányhalászi! Köszönöm Öregpotyka! Köszönöm Papp Gábor!
Ha időm engedi, visszatérek!

 

Görbüljön!

 

Huszai László István

Copyright © 2018 Öregpotyka. Minden jog fenntartva.