Tudom, mit tettél tavaly nyáron

 

A téli hideget és a tavainkat borító vastag jégpáncélt feledtetve, jólesik nézegetni a kellemesebb időjárásban készült képeket. Minigalériánkban Muhi „Vadkan” Csaba tavaly nyárvégi, ősz eleji fogásaiból láthattok ízelítőt. A képtárba hamarosan újabb sorozatok kerülnek feltöltésre, emlékezvén a tavalyi eseményekre. Biztatunk mindenkit, küldjétek beszámolóitokat, vízparti kalandjaitokat, és jó sok képet, hogy legyen miből bővíteni a galériát.

 

Muhi Csaba „Vadkan”: „Pontos horgásznaplót vezetek, minden fogásomat feljegyzem. De nemcsak a halak méretét, hanem a fogások körülményeit, a csalit, és az időjárási adatokat is rögzítem. Tavalyi legszebb fogásomnak ezt a 12,80 kilogrammos koi pontyot tartom, amit 2011. szeptember 14-én fogtam az Élmény-tóból. Gyönyörű, meleg időjárás volt akkoriban, a csali házilag készített fűszeres, 20-as bojli volt.”

 

 

„Ezt a gyönyörű formájú fehér pikkelyest 8 kiló 50 dekának mértem. Október 22-én akadt a horogra, szintén az általam készített 20-as fűszeres bojlival csaliztam. Az időjárás még csak kezdett ősziesre fordulni. Tavaly jó sokáig kitartott a nyári meleg.”

 

 

„A Pontyos-tóból tavaly fogott legnagyobb halam ez a tükrös, amelynek a súlya 11 kiló 30 deka. Ezt is október 22-én éjjel, valamivel éjfél előtt fogtam. Igen erőteljes kapással jelentkezett, körülbelül 30 perces fárasztás után tudtam a merítőhálóba terelni. Majd gyors mérlegelés és sebfertőtlenítés után, néhány fotó elkészültével ismét elnyerte megérdemelt szabadságát.”

 

 

Ez csupán egy kis ízelítő, tavaszváró nosztalgia. De nem sokáig kell már böjtölniük a nagy pontyokra vadászóknak: ha hihetünk az időjósoknak, hétvégétől kora tavaszi melegre lehet számítani. Olvad a jég, aztán meg ki tudja…

 

„Vadkan” nosztalgia fotói megtekinthetők a képtárban.

 

Update!

Csaba megfogta egyéni rekordját a Pontyos-tavon, egy 12,90-es tükrös "személyében". A fogás 2012. június 2-án esett, a csali 20-as, fokhagymás bojli volt. Gratula! 

 

Egyéni rekord: 12,90 kg

 

Copyright © 2018 Öregpotyka. Minden jog fenntartva.